om sensi

Sensi skapades i Italien för mer än 50 år sedan av fabrikören Lorenzo Sensi, utifrån en idé om att erbjuda en helt ny produkt inom skor. Den första skon blev en populär variant för fiskare som ville ha en praktisk halkfri sandal på båtsdäck, lätta att göra rena, modellen Messico. En bestseller under många år och som idag hittat fram till modevärlden och Milanos catwalks.

old fishingboat, om sensi

Sensi’s fokus på funktion, teknik, kombinerat med italiensk originalitet och kreativitet, kännetecknar verkligen italiensk design. Genom åren har familjen Sensi tillsammans med designers och samarbetspartners skapat framgångsrika och populära kollektioner av sensi sandalerna. Många sensi-användare världen över har kommit att bli en återkommande och krävande kundkrets som alltid vill ha nya modeller som även följer tidens trender och moden.

Agua Messico

Från starten av ett hantverk år 1962 till en idag mera modern produktion i ny fabrik belägen på sluttningarna av berget Mont Subaso i Assisi,Italien, levereras Sensi kollektioner över hela världen. Till fabriken hör även ett laboratorium för kontroll av råvaror och företaget arbetar ständigt för att leva upp till de krav som ställs på dagens produkter, både miljömässigt som ekonomiska. Företaget var ett av de första inom branschen att erhålla certifieringen UNI EN ISO 9002.